Portrete gravate direct pe piatră – ghid practic de realizare

Te-ai întrebat vreodată cum are loc procesul de gravare pe piatră? Gravarea este un proces complicat și necesită persoane calificate care să se ocupe de realizarea lui, mult timp și mult efort. Astăzi vei afla cum are loc acest proces pas cu pas, astfel ca atunci când îți propui să alegi un monument să fii pregătit/ă.

Cum gravăm portrete pe monumentele funerare: procesul tehnic

Gravarea portretelor pe monumentele funerare este făcută de către pictorii noștri calificați, cu ani de zile experiență în spate. Acest procedeu are loc prin zgârâierea suprafeței lustruite a granitului, și eliminarea anumitor nivele a luciului pentru a face nuanțele de gri vizibile, și ca ulterior să se deseneze imaginea în nuanțele necesare de gri.

Ce trebuie să prezinți pentru a grava portretele?

Pentru a putea grava portretele în piatră avem nevoie de o poză întru-un format în care detaliile feței sunt cât se poate de clare. Se recomandă pozele din documente tip pașaport 3×4, buletin, sau alte fotografii realizate de orice tip de fotoaparat. Dacă sunteți nesiguri, arătați toate pozele găsite vânzătorului-consultant, și el o va alege pe cea mai bună. Pentru elementele de decor, e de ajuns chiar și o poză de pe internet.

Putem adăuga orice elemente doriți. Modificarea se face gratuit

În caz că în poză persoana are o aparență sau înfățișare ce a-ți dori să fie schimbată, atunci pictorii pot înlocui hainele, căciulile, batistele, sau orice alt element cu cel dorit de dvs. Realizăm orice modificări pe fotografii! Aceste modificări le realizăm gratis!

Dimensiunile fotogravurii

Înălțimea feței pe monument corespunde dimensiunilor reale ale feței, adică 21-23 cm standart. Dacă piatra are dimensiuni mai mari decât cele standarte(de la 120cm înălțime), atunci portretele pot avea 24-27 cm pentru a umple spațiul. De asemenea realizăm portretele până la jumate, după dimensiunile reale ale corpului, și chiar și de-a întregul.

Portrete colorate, da e posibil

Noi nu recomandăm realizarea portretelor colorate pe piatră, întrucât timp de câțiva ani culorile se șterg, și nu rămâne decât o interpretare pală a ceea ce a-ți dorit dvs. Dar la insistența dvs. realizăm și portrete colore, la un preț flexibil în dependență de poză. Pentru alte detalii cu privire la portretele colorate, consultați vânzătorul-consultant.

Finisarea portretului

După realizarea portretului de către pictor, noi vă telefonăm, și vă invităm în atelier pentru a vă arăta rezultatul pe piatră, și pentru a ne sfătui cu dvs. dacă mai trebuie unele modificări la detaliile feței. Dacă e nevoie de modificări, ele vor fi realizate imediat, dacă nu, monumentul merge la instalare.

Dacă îți dorești un model personalizat de pictură nu ezita să ne contactezi. Putem picta portretele exact așa cum le vrei.

 

 

Completează formularul și revenim la tine
în cel mai scurt timp